Blogi

Verkkokauppa se vasta kannattaakin

Digitalisaation sanotaan usein pienentävän maailmaa. Mahtavien tietojärjestelmien avulla olemme yhä nopeammin ja helpommin yhteydessä muuhun maailmaan, kauemmas ja kauemmas, vähin vaivoin. Mutta onko kaikki sittenkään niin ruusuista kuin luullaan?

Kansainvälistyvä maailma vyöryy päällemme sellaista vauhtia, että ilman nopeaa reagointia on helppo jäädä sen jyräämäksi, hautautua somettoman maailman nurkkaan. Digiloikkakaan ei pelastanut yritystäni brasilialaiselta mehumyyjältä, romanialaiselta polkupyörältä tai kiinalaiselta sähköpotkulautatulvalta.

Emme kuitenkaan saa vetäytyä piiloon omaan, tiukasti vain yksikieliseen ja yksituotteiseen verkkokauppaamme nyyhkyttämään. Ei. Minä kieltäydyn. Tartun nopeiden merikaapeleiden tuomaan turvaan ja suuntaan katseeni digiaallokon suurimpaan kuohuun! Aion mennä sinne, missä verkkokauppani löytää arvoisensa asiakkaan ja löytää hänen kanssaan yhteisen kielen.

Kauppa on se, joka kannattaa. Niinpä varmistaudun valuuttavaaraan sopivalla hinnoittelulla ja maalaan verkkokauppani etusivun sotamaalauksen asiakkaalleni tutuilla väreillä. Sloganitkin on jo helppo ymmärtää, ja asiakkaani tietää puhuvansa samaa kieltä. Kun tuotteitteni kuvat puhuvat, asiakkaani ystävätkin kuuntelevat. He peukuttavat mahtavaa kansainvälistä laatua, ja paikallinen etuvartioni ymmärtää varautua varojen kotiutukseen.

Nyt uuden aallon pauhu käy jo ylitse verkon tyynen selän. Otan takaisin luokseni ne seikkailevat asiakasystäväni, jotka mieluisasta kokemuksestaan viisastuneina päättävät tulla tutustumaan kaukaisten laineiden maahan. Siellä mökit merikaapeleiden äärellä tarjoavat rauhoittavat liplatukset bittien persoonattomalle piipitykselle.

Ja verkkokauppani, se vasta uusissa vaatteissaan myykin hurjasti uusia tuotteita ja kilisyttää iloisesti kassakonettani. Laitetta, jonka seireeninomaisen laulun merkityksen melkein jo digihuumassa unohdin. Onneksi rohkeuteni ja yritteliäisyyteni laittoivat sen uudelleen soimaan. Verkkokauppani antoi alkutahdit tällekin seikkailulle ja palasi matkoiltaan ruplia, puntia, yenejä ja yuaneja taskussaan. Taidanpa tehdä saman uudestaan.

Kirjoittaja: Nikke Vainikka
Kirjoittaja on YritysEspoon ja YritysVantaan maahanmuuttajien yritysneuvonnasta vastaava henkilö, joka potee ikuista kaukokaipuuta kansainvälisille markkinoille. Liikutettuaan niin yrityksiä kuin ihmisiä maarajojen yli hän huomauttaa, että blogin kaikki viitteet todellisiin kansainvälistymistoimiin ovat kuvitteellisia ja mahdolliset viitteet todellisiin menestystarinoihin ovat silkkaa sattumaa.

Please follow and like us: