Blogi

Yritysblogin kirjoittaminen: kahdeksan vinkkiä blogin kirjoittajalle

Minna Luoma alias Rouva Sana kirjoitti näppärän perusteoksen tavoitteellisen bloggaamisen aloittamista suunnittelevalle ja sitä jo tekevällekin. ”Minustako bloggaaja? Bloggaajan käsikirja” (Minna Luoma, Rouva Kustannus, 2019) pureutuu tavoitteellisen blogin suunnitteluun, perustamiseen ja toteutukseen.

Kirja keskittyy erityisesti kirjoittamisnäkökulmaan ja antaa sisällöntuottamisen tueksi lukuisia vinkkejä, tärppejä ja pohdittavia huomioita, visuaalista näkökulmaa unohtamatta.

Kirjaan tuo kivaa eloa ja samaistumispintaa myös kuusi erilaista bloggaajatarinaa. Tarinoiden kautta välittyy hyvin tieto siitä, miksi yrityksen kannattaa blogata ja miten blogista voi tulla tavoitteen kautta, tai joskus ihan vahingossakin, myös yksi ansaintakeino.

Tässä muutama Rouva Sanan vinkki siitä, kuinka lähteä käyntiin blogin kanssa:

  1. Mieti kohderyhmä, laadi henkilökuva, kirjoita ja puhuttele juuri henkilökuvasi mukaista yksilöä. Millaisia ratkaisuja voit tarjota lukijallesi? Miten erotut muista?
  2. Blogin teema. Rajaa ja pysy teemassa.
  3. Tavoitteet ja mittarit. Miksi juuri sinun kannattaa blogata ja käyttää siihen arvokasta aikaa? Miten mittaat asettamasi tavoitteet?
  4. Somekanavat. Mistä tavoitat juuri sinun kohderyhmäsi?
  5. Kuinka paljon aikaa tarvitset blogille? Kuinka usein kirjoitat? Säännöllisyys kannattaa! Kirjoitatko vain itse, vai voisiko joku auttaa?
  6. Laadi sisältöstrategia, vuosisuunnitelma, hyödynnä yrityksesi markkinointivuosikelloa.
  7. Laadi sisältösuunnitelma, mistä aiheesta kirjoitat ja milloin jaat sisältöä mihinkin kanavaan? Päivitä viikoittain.
  8. Kirjoita, kuvaa ja julkaise säännöllisesti ja matkaa toteutuksessasi aina juuri sinun kohdeyleisöäsi kiinnostava ja hyödyttävä sisältö edellä.

Jos kirjoittaminen tuntuu yhtään luontevalta, blogi on mitä oivallisin keino saada yrityksesi verkkosivuille säännöllisesti uutta sisältöä, ja saada sitä kautta kohderyhmäsi vierailemaan sivuillasi kerta toisen jälkeen. Rohkeasti toteuttamaan vaan.

Kirjoittamisen iloa!

Kirjoittaja: Sanna Sassi, Uudenmaan Yrittäjät

Please follow and like us: