Blogi

Viestintäosaamista tarvitsevat niin yrittäjä kuin asiantuntija

Oletko koskaan kuullut yrityksestä, joka saisi tuotteensa kaupaksi ilman minkäänlaista markkinointia? Oman osaamisen ja omien ajatusten myyminen on myös monessa asiantuntijatehtävässä yhä tärkeämpää. Kuulin eräässä koulutuksessa äskettäin, että viestintäosaaminen alkaa jo olla tärkeä osa jokaisen ammattitaitoa. Hyvin sanottu!

Jos yrittäjä tai asiantuntija ei osaa viestiä tarpeeksi hyvin, on vaikeaa tehdä oma osaaminen näkyväksi. Voit harvoin ulkoistaa kaikkea viestintääsi jollekin muulle. On usein nopeampaa ja halvempaakin esimerkiksi twiitata itse kuin pyytää joku muu viestimään omasta puolestasi.

Nykyiset viestintäkanavat – esimerkiksi verkkosivut ja some – tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia näkyä juuri siten kuin itse haluat. Esimerkiksi Twitteriä voit käyttää myös pelkästään siihen, että seuraat oman alasi uutisia, keskustelua ja osaajia. Verkkosivujen osalta esimerkiksi tämän hankkeen koulutukset ovat kertoneet erinomaisesti, kuinka tärkeää sivujesi hakukoneoptimointi on.

Miten itse aiot tehdä osaamisesi ja yrityksesi entistä näkyvämmäksi? Entä mikä uusi somekanava voisi olla sinun seuraava juttusi – esimerkiksi Twitter, bloggaaminen tai tubettaminen?

Käy kurkkaamassa Kansainväliseen kasvuun digitaalisin työkaluin (Expand2eBusiness) -hankkeen koulutustarjonta ja tule rohkeasti mukaan kehittämään omaa osaamistasi esimerkiksi some-markkinoinnin, Google Analyticsin tai videoiden tekemisen saralla. Lisää tietoa tapahtumista https://www.expand2ebusiness.fi/tapahtumat/lista

Kirjoittaja: Ville Tolvanen, YritysEspoo

Please follow and like us: